A Karitatív Tanács 2017. október 9-i ülésén dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő adott tájékoztatást az Országos Tűzmegelőzési Bizottságnak a halálesetekkel járó tűzesetek megelőzésében végzett munkájáról.

 

Dr. Bérczi László dandártábornok úr tájékoztatta a jelenlévőket a halálesettel járó tűzesetek tapasztalatairól, az áldozattá válás okairól és a halálesettel járó tűzesetek megelőzésének lehetőségeiről.

 

Dandártábornok Úr előadásában kérte a Karitatív Tanács tagszervezeteit, hogy vegyenek részt a megelőzés érdekében folytatott munkájukban, tekintettel arra is, hogy tevékenységük ellátása során több olyan csoporttal is kapcsolatba kerülnek, amelyek gyakori áldozatai a lakástüzeknek.

 

Az ülésen a tagszervezetek tájékoztatást adtak a tömeges bevándorlással összefüggésben, végzett munkájukról, és döntés született az elmúlt időszakban felajánlott elkobzott termékek rászorulókhoz történő eljuttatásáról.

 

A Tanács ülését követően került sor a Magyar Vöröskereszt által megvalósított, „a Magyar Vöröskereszt infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” elnevezésű projekt nyitókonferenciájára.

 

A projektet a Magyar Vöröskereszt az EFOP 2.2.15-16 A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében című konstrukció keretében valósítja meg. A támogatási konstrukció révén kilenc szervezet összesen négy és félmilliárd forint támogatásból hajt végre infrastrukturális fejlesztéseket annak érdekében, hogy humanitárius feladatait jobb körülmények között láthassa el.