2016. November 9-én, több mint 56 tonna adományt indítottak útnak Kárpátaljára, Ukrajna Kárpátokon túli területeire a Karitatív Tanács tagszervezetei, és a hozzájuk csatlakozott szerveztek.

Az akcióban a Karitatív Tanács tagszervezetein kívül ismét részt vett a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata, a Cedek.

A segítségnyújtás első lépése az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan az adományok gyűjtése volt. A szerveztetek önkéntesei, munkatársai 2016. január 22-én és 23-án várták a pénzadományokat a CBA Kereskedelmi Kft, a TESCO-Global Áruházak Zrt, a Lidl Magyarország és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., és az Auchan Magyarország Kft. meghatározott áruházaiban.

Az összegyűjtött több, mint 10 millió Ft értékű adományt a szervezetek a Karitatív Tanács 2016. március 10-én Beregszászon tartott üléséhez kapcsolódóan juttatták el kárpátaljai partnerszervezeteiknek. Ennek keretében többek között támogatták a gyermekétkeztetést és gépjárművet, tartós élelmiszert valamint egészségügyi felszerelést adnak át.

Azonban a gyűjtés, segítségnyújtás márciusban nem ért véget, így tudtak a szervezetek öt kamionnyi szállítmányt útnak indítani. A Kárpátokon túli szállítmány elsősorban kórházi ágyakat, gyógyászati segédeszközöket, tartós élelmiszert, ruhaneműt, a Kárpátaljára kerülő négykamionnyi szállítmány pedig tartós élelmiszert, ruhaneműt, a beregszászi népkonyhára szánt berendezéseket, iskolapadokat, székeket, gyógyászati segédeszközöket tartalmazott. Az akcióhoz kapcsolódóan a nyár folyamán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 24 kórházi ágyat adományozott a Munkácsi Katonai Kórház számára.

Bízunk abban, hogy a jelen alkalommal eljuttatott adományok sok családnak, rászoruló személynek jelentenek majd segítséget a mindennapokban, Kárpátalján, és a Kárpátokon túl is.