Az EFOP 2.2.15-16 A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében támogatási konstrukció keretében kilenc szervezet jut összesen négy és fél milliárd forint támogatáshoz.

 

A 2017. június 21-én tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke, és Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára ismertette az EFOP 2.2.15-16 A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében című konstrukció keretében támogatott fejlesztéseket.

 

A kilenc támogatott projekt között vannak a KT tagszervezeteinek fejlesztési programjai is. Ezen belül a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt 650-650 millió forint, a Baptista Szeretetszolgálat 638 millió forint támogatásban részesül. Ezen túl az Egységes Magyar Izraelita Hitközség, a Johannita Segítő Szolgálat és a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat 200-200 millió forint támogatást kap infrastrukturális fejlesztéseinek megvalósításához.

Fotó: Bár Gergely/kormany.hu

A pályázaton elnyert forrásból 35 település több mint 40 helyszínén valósulnak meg infrastrukturális beruházások, amely egyedülálló mértékű fejlesztés a magyar segélyszervezetek történetében. Felépül, illetve megújul 12 nagy logisztikai bázis, irodaház, korszerűsítenek 30 regionális irodát is. Emellett számos segítségnyújtást, raktározást, szállítást segítő eszközt is beszerezhetnek a támogatott szervezetek.